ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η εταιρεία ARCUS δραστηριοποιείται 30 χρόνια στο χώρο των κατασκευών. Με γνώμονα πάντα την ποιότητα κατασκευής και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, αναλαμβάνουμε τη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή ενός ευρέως φάσματος οικοδομικών έργων.

ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ… ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Η εταιρεία μας μπορεί να σας υποστηρίξει από την προμελέτη του έργου, μέχρι και την κατασκευή του.
Η υψηλή εξειδίκευση του προσωπικού μας και η τεχνογνωσία, πηγάζει από την πολύχρονη εμπειρία μας στις κατασκευές.

Η εταιρεία ARCUS ειδικεύεται με επιτυχία από το 1985 στη Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης.

Καταρτίζει τον πλήρη φάκελο της έκδοσης του τίτλου της Μ.Σ.Δ., από διατηρητέα και ρυμοτομούμενα ακίνητα, τόσο Ιδιωτών ιδιοκτήτων αλλά και Ν.Π.Ι.Δ. όπως ιδρυμάτων, συλλόγων, μοναστηριών κ.α, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Εφαρμόζει με υπευθυνότητα τις διατάξεις της Μ.Σ.Δ. και συμβάλλει μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην δίκαιη και εύλογη απόδοση αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες διατηρητέων μνημείων και κτιρίων που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την δόμηση, όπως σε μια μη διατηρητέα ιδιοκτησία.

Τα μέλη της εταιρείας ARCUS, Ουμβέρτος και Αντώνιος Ιωακειμίδης έχουν συμμετάσχει σε αρκετές επιτροπές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για την τελική διαμόρφωση του Νομικού και Τεχνικού Πλαισίου του Ν.2300/95, του Ν.3044/2002 καθώς και του Ν.4495/2017.

Καταθέσαν προτάσεις, απόψεις και μετέφεραν ανησυχίες και προβληματισμούς των περισσοτέρων ιδιοκτητών Διατηρητέων Μνημείων και Κτιρίων.

Το έτος 2017, η εταιρεία ARCUS, ασχολήθηκε με καταγραφή και τον υπολογισμό της ολικής αξίας των εν ενεργεία τίτλων Μ.Σ.Δ. ανά την Ελληνική επικράτεια. Η συλλογή αυτών των στοιχείων της εταιρείας ARCUS, αποτέλεσε τον πυλώνα για τη διαμόρφωση και τη λειτουργία της Τράπεζας Δικαιωμάτων Δόμησης και Κοινόχρηστων Χώρων.

Ερευνώντας όλα αυτά τα 32 χρόνια, το πεδίο εφαρμογής της Μ.Σ.Δ., το Ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ARCUS, είναι σε θέση να γνωρίζει με άνεση, τις νομικές και τεχνικές προϋποθέσεις, για τα ακίνητα που δύναται να ενταχτούν στην διαδικασία έκδοσης τίτλων Μ.Σ.Δ και ευχαρίστως παρέχει συμβουλές, νομικής και οικονομοτεχνικής φύσης σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Ο Αντώνιος Ιωακειμίδης από το 2017, είναι μέλος του Δ.Σ. του “Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Μνημείων και Κτιρίων” και από το 2019 είναι ο Αντιπρόεδρος του Σύλλογου.

Η εταιρεία ARCUS είναι κατασκευαστική εταιρεία, Ανέγερσης Πολυτελών Πολυκατοικιών και Συγχρόνων Επαγγελματικών Κτιρίων στις περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Μαζί, μπορούμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες σας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ